Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadın İstihdamı, Kadına Yönelik Şiddet, Kadın Çalışmaları Çalıştayı ve İmza Töreni Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) tarafından ilki 18-20 Kasım 2021 tarihlerinde İzmit Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Eşitlik Yerelde Başlar” çalıştay serisinin ikincisi 17-19 Kasım 2022 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
DetayEşitlik Yerelde Başlar. Yerelden politika üreterek sorunları çözeriz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı Kitap Lansmanı 15 Ağustos 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
DetayTKDF olarak İLO'nın ITC ekibi tarafından verilen; "C190 Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması: Değişimin Öncüleri" için eğitim sürecimizi tamamladık. Hazırız artık!
Detay"Finlandiya Büyükelçiliği olarak Türkiye'de sivil toplumu destekliyoruz. Medyada ve sosyal medyada sık sık dile getirilen Finlandiya Büyükelçiliği'nin Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na 1 Milyon Euro ya da TL hibe ettiği iddiaları gerçek değildir."
Detayİstanbul Sözleşmesi’nden imza çektiğimiz şu günlerde hala şiddeti tanımlamaya yönelik laf kalabalığı olarak gördüğümüz bir sunum yapmış Sayın Aile Bakanı. Şiddet oranları için “tolere edilebilir“ demiş.
DetayArtık yüzlerce insan biliyor ki; 20 Mart tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nın Anayasal ve yasal dayanağı yoktur. İstanbul Sözleşmesi Yürürlüktedir. #istanbulsözleşmesiyaşayacak diyerek başlattığımız bilinçlendirme kampanyamız sürüyor.
DetayTKDF Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Mart 2023 Veri ve Analiz Raporu yayınlandı.
DetayThe Domestic Violence Emergency Hotline operated by the Federation of Women's Associations of Turkey's March 2023 Data and Analysis Report has been published.
DetayKadın Haklarını Koruma Derneği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını yayınladı.
DetayÇamlıca Kız Liseliler Derneği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını yayınladı.
DetayErkeklerin kadınlara uyguladığı şiddet can almaya devam ediyor. Sadece son 2 yılda 93 kadının ‘yüksekten düşerek’ yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
DetayHÜDA PAR’ın seçim beyannamesinde şeriat vaat edilmesi tepki çekti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü “Türkiye’de kadınlar hem kurtuluş mücadelesine hem Cumhuriyetin kuruluşuna imza attılar” dedi.
Detay2003 yılında Hürriyet gazetesi tarafından “Aile İçi Şiddete Son” Kampanyası çerçevesinde kurulan hat, 2014 yılından günümüze Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından işletilmektedir. Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı, Türkiye’de kadına karşı şiddetle mücadeleyi önleme ve müdahaleye yönelik olarak çalışan ilk ve tek acil yardım hattıdır. Hattı arayarak destek talebinde bulunan kadınlar istek, talep ve ihtiyaçları doğrultusunda şiddet konusunda uzman psikolog, sosyal çalışmacı ve hukukçular tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilir. Konunun takibi yapılarak kadınların şiddet gördükleri ortama geri dönmemeleri ve daha fazla zarar görmelerinin engellenmesine yönelik önlemlerin alınmasına yönelik destekler verilir.
Acil yardım hattımızın 0212 656 96 96 -0 549 656 96 96 numaralı telefonunu arayan kişilere telefonun ucunda sosyal hizmetler ya da Psikolog cevap vermekte. İçinde bulundukları duruma göre tavır sergileyen arkadaşlarımız eğer vaka acil durum ise ikamet durumuna göre karakol ya da jandarma aranıp güvenlik kuvvetlerinin mağdura en erken şekilde ulaşmasını sağlıyor. Daha sonra duruma göre yapılması gereken işlemler bizim tarafımızdan kontrol sağlanarak takip ediliyor. Vaka hane dışından biri tarafından bildiriliyorsa yönlendirme olay anı ise kolluk gönderiliyor anlık değil ise olay anında aramaları adına iletişim sağlanıyor. Bireysel olarak arayan ve içinde bulunduğu durumu sorgularken haklarını öğrenmek adına arayanlara da bilgilendirme yapılmakta. İstismar vakalarında ASPB dışında özel Psikolog ve Psikiyatrist arkadaşlarımızla iyileştirme ayağını oluşturuyoruz.
Dijital şiddet, bireyi taciz etmek, küçük düşürmek, rahatsız etmek, korkutmak için sosyal ağlar ve internetin kullanılmasıdır. Dijital şiddet, bireye istenmeyen müstehcen fotoğraf ve/veya videolar göndermek, bireyin müstehcen fotoğraf ve/veya video göndermesi için baskı yapmak, sosyal medya parolalarını devamlı olarak istemek ve/veya çalmak, cep telefonunu kontrol etmek, kendi sosyal ağlarında bireyi aşağılayıcı içerikler paylaşmak şeklinde olabilir.
Hattı Arayan Sayısı
88.896
Ev Içi Şiddetle Ilgili Başvuran Kişi Sayısı
45.485
Acil Vaka Sayısı
3.656
Mağdurların Yaş Ortalaması
14-70